DANSFÖRESTÄLLNINGAR

 

VÄRLDSMÄSTARE I SAAMI STUNT DANCE.

 

Ola Stinnerbom har tagit världsrekord i Saami Stunt Dance,på den Internationella Dansens Dag 2022, Vårscenefest, Tromsö. Det gamla rekordet var på 14.08, det nuvarande rekordet är på 26.12.91.

Här kan man läsa mer:

https://sverigesradio.se/artikel/ola-stinnerbom-det-var-fantastiskt

https://www.nrk.no/sapmi/spektakulaert-verdensrekordforsok-i-varscenefest-1.15942774

https://www.varscenefest.no/sami-stunt-dansun

SAAMI STUNT DANCE PERFORMANCE är ett akrobatiskt dansverk om den samiska världen, Dödens Rike. Ett föreställning som utmanar de tunna lagren och möjligheten att ständigt stanna och dansa upp och ner. Ola Stinnerbom har under lång tid tränat och utvecklat sin kropp och utvecklat denna poetiska vackra dans som framförs i ett konstant flöde av rörelse i slow motion.
 
Värmlands Folkblad 22.05.11
 


VÄRLDSMÄSTARE I SAAMI STUNT DANCE

KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT SE DANSFILMEN

 KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT SE FILMEN

 DOM KALLAR OSS LAPPDJÄVLAR

Är en dansföreställning som handlar om grundläggande värderingar och alla människors lika värde. Ola dansar den samiska historien och berättar om statens förtryck och rasistiska värderingar hämtade direkt från Svenska uppslagsverk. Hur ska man kunna vara sig själv, när man blir kränkt i vetenskapens namn eller när staten sätter upp regler för vem som är same. I skor av renskinn glider han över scenen. Varje rörelse bär på minnet av den uråldriga kunskapen att förflyttas på olika underlag. En poetisk föreställning, som förenar nycirkusens starka uttryck med dans på ett sätt som griper tag och som inte lämnar någon oberörd.

KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT SE DANSFILMEN

 

                                                                              Foto: kajsa Stinnerbom

 

 

Foto: Jostein Andersen,  Kajsa Stinnerbom, Börje Dahrén, Liz-Marie Nilsen, Ola Stinnerbom